Gratis verzending NL vanaf € 75
Levering door heel Europa
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Tyre Pilot bandenspanning en temperatuur controle systeem

Het Tyre Pilot systeem van Snooper is een bandenspanning en bandentemperatuur controle systeem dat werkt via Bluetooth verbinding. Het Snooper Tyre Pilot systeem is verkrijgbaar voor grote voertuigen met een bandenspanning tot maximaal 13 Bar en voor kleine voertuigen met een bandenspanning tot maximaal 8 Bar. Daarnaast biedt het Tyre Pilot systeem uitbreidingsmogelijkheden in de vorm van extra Bluetooth ventielsensoren voor aanhanger, trailer, oplegger, caravan etc. tot maximaal 22 ventielsensoren. Het Tyre Pilot is eenvoudig te installeren en de sensoren zijn  antidiefstal door bijgeleverde gereedschap. Het Tyre Pilot systeem geeft elke 5 minuten de actuele status van de bandenspanning en bandentemperatuur weer op het scherm.

Bescherm uzelf en uw passagiers met het Tyre Pilot systeem. 3% van alle ongevallen worden veroorzaakt door verkeerde of te lage bandenspanning bij voertuigen. Door dit TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) kunt u op het display zien hoe hoog de bandenspanning per band is. 

ECONOMISCHE EN VEILIGHEIDS VOORDELEN  
Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) worden steeds populairder als gevolg van de economische en de veiligheid voordelen die ze bieden. Het kunnen aflezen van de spanning van de banden van uw auto zal u uiteindelijk geld besparen en verminderd de kans op een ongeval door o.a te lage bandenspanning of een klapband.

TYRE PILOT UITVOERINGEN

 • Snooper Tyre Pilot systeem met LCD display 
 • Snooper Tyre Pilot systeem met een Bluetooth transmitter rechtstreeks te verbinden via Bluetooth aan een Tyre Pilot compatible Snooper navigatiesysteem zoals de SC5800, S6800, S6910, S8100 en de S8110. (Informeer naar oudere modellen)

WELK TYPE MOET IK KIEZEN?

Grote voertuigen maximaal 13 bar  

 • De TPS1800 is geschikt voor banden met een bandenspanning tot maximaal 13 bar in combinatie met een Tyre Pilot compatible Truckmate toestel .Verkrijgbaar in TPS18006 en TPS18008.
 • De TPS188 is geschikt voor banden met een bandenspanning tot maximaal 13 bar en wordt geleverd met een LCD scherm waarop de bandeninformatie af te lezen is. Verkrijgbaar in TPS1886 en TPS 1888.

Kleine voertuigen maximaal 8 bar  

 • De TPS1600 is geschikt voor banden met een bandenspanning tot maximaal 8 bar in combinatie met een Tyre Pilot compatible Snooper navigatiesysteem. Verkrijgbaar in TPS16004, TPS16006 en TPS16008.
 • De TPS116 is geschikt voor banden met een bandenspanning tot maximaal 8 bar en wordt geleverd met een LCD schem waarop de bandeninformatie af te lezen is. Verkrijgbaar in TPS1164, TPS1166 en TPS1168. 

Mocht u twijfelen over het aantal bar (PSI): Op de zijwanden van de banden die u onder uw voertuig hebt wordt de maximale PSI (bandenspanning) aangegeven. 1 PSI = 0,0689 bar, 120 PSI = 8,27 bar. De weergave van de bandenspanning kunt u bij een Snooper Tyre Pilot systeem handmatig instellen en kiezen voor PSI of bar. 

DE VOORDELEN VAN EEN TYRE PILOT  

 • Uitbreidbaar tot maximaal 22 ventelsensoren
 • Gereduceerd brandstofverbruik.
 • Langere levensduur van de banden  
 • Kans op een klapband verminderd aanzienlijk
 • Verhoogde veiligheid van het voertuig en de lading
 • Antidiefstal ventielsensoren
 • Batterijen in de ventielsensoren zijn vervangbaar (type batterij: CR1632)
 • Elke 5 minuten actuele banden info beschikbaar op het scherm
 • Handmatig in te stellen op Bar of PSI en Celcius of Fahrenheit

BESPAAR GELD EN HET MILIEU    

In de afgelopen jaren zijn de kosten van brandstof dramatisch gestegen en het besturen van uw voertuig, zelfs voor korte afstanden is uitgegroeid tot een hoge kosten. Door ervoor te zorgen dat uw banden goed op spanning zijn kan de Pilot Tyre uw brandstofverbruik verminderen met maar liefst 10%! Hiermee bespaart u geld en tegelijk het milieu! 

HANDLEIDING 

Klik hier voor de handleiding van het Snooper Tyre Pilot systeem
 

Truckerswereld gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Truckerswereld voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer
Akkoord