Gratis verzending NL vanaf € 450,00
Levering door heel Europa
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

SSB Coaxkabels

Bij Truckerswereld vindt u online een zeer uitgebreid aanbod met hoogwaardige gecertificeerde flexibele coaxkabels van het merk SSB-Electronic. Telegärtner, Mauritz en Spinner uit Duitsland. Het coax assortiment van Truckerswereld is zeer volledig en uitgebreid. Voor elke RF-toepassing is er wel een coaxkabel of een connector verkrijgbaar.

Alle coaxkabels zijn van hoge kwaliteit en zijn eenvoudig en veilig online te bestellen. Coaxkabels zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, elektrische weerstanden en hebben ieder hun eigen maximale frequentiebereik.

Soldeerloze en soldeerbare connectoren

Bij Truckerswereld vindt je veel verschillende connectoren en adapters voor coaxkabels deze worden ook wel coaxiale connectoren genoemd.

Montage van een connector aan een coaxkabel

Bij bepaalde connectoren moet je de binnengeleider (inner conductor) vast klemmen (to clamp), krimpen (to crimp) of solderen (to solder). De buitengeleider (outer conductor) moet dan worden vastgeschroefd (to screw), gekrompen (to crimp) of vastgeklemd (to clamp) of gesoldeerd (to solder) worden.

Datasheets en montage instructies

Neem ook eens een kijkje in onze downloads dit is een database waar je veel datasheets, montage instructies en overige informatie over coaxkabels, connectoren, verloop adapters etc. kunt vinden.

Zeewaardige coaxkabels voor Offshore en Marine - SeaTex

Coaxkabels voor marine en offshore moeten bestand zijn tegen zware omstandigheden op zee. Daarbij kun je denken aan kou, hitte, uv-straling, olie, zoutwater etc. In het assortiment van Truckerswereld vind je de SSB SeaTex coaxkabels, deze zijn zeewaardige en voorzien van een DNV-GL certificering waarmee ze ideaal zijn voor het aansluiten van communicatie apparatuur op offshore terrein en op schepen. De mantel van SeaTex coaxkabels zijn halogeenvrij en vervaardigd uit speciale thermoplastische copolymeer (SHF2) die uitstekende bescherming tegen de eerder genoemde omstandigheden biedt. Naast dat de SeaTex coaxkabel mantels voorzien zijn van SHF2 mantel zijn deze coaxkabels ook een brandvertragend materiaal conform IEC60754 en IEC61034 normen.

Vlamvertragende coaxkabels - FRNC 

FRNC staat voor Flame Retardant Non Corrosive en IEC 60332-1-2 norm gecertificeerd. Deze FRNC-coaxkabels produceren slechts zeer weinig giftige rook en zijn daarom ook bijzonder geschikt voor gebruik in binnenruimtes, sterker nog FRNC gecertificeerde coaxkabels zijn verplicht in openbare ruimtes omdat het verbranden van PVC kabel giftige dampen produceert en deze dan een risico kunnen vormen voor de menselijke gezondheid. Ook kunnen de FRNC coaxkabels worden gegruikt in slecht ventilerende ruimtes zoals in voertuigen, vliegtuigen, metro's, treinen, trams, schepen etc. Deze FRNC gecertiiceerde coaxkabels worden bij andere fabrikanten ook onder de naam LSZH (Low Smoke Zero Halogeen) op de markt gebracht. 

FRNC coaxkabels zijn eenvoudig te strippen en erg flexibel, daarnaast zijn ze halogeenvrij, vlamvertragen en zorgen dat de vlam(men) zich niet kunnen voortplanten en daardoor zelfdovend.

Frequentie bereik van een coaxkabel
Een coaxkabel van goede kwalteit zorgt dat signalen overgebracht worden zonder dat deze te snel verzwakt of verstoord worden. Een goede kwaliteit coaxkabel is geschikt voor een frequentiebereik van 5Mhz tot 3000MHz. Als voorbeeld; het bereik van een digitale televisie zit tussen de 5MHz en 862MHz, dit zal in de toekomst verhoogt worden omdat er steeds meer nodig is voor uitbreiding naar o.a. hogere internetsnelheden, 4K TV-kanalen etc. 

Lage demping van een coaxkabel
Een hoge kwaliteit coaxkabel heeft een lage demping, dit zorgt ervoor dat het signaal wat door de kabel gaat niet te snel verzwakt wordt. Stelregel; hoe lager de demping is, hoe beter de coaxkabel is. Ook wordt er vaak gesproken over het dB verlies per 100meter op een bepaalde frequentie. Bijvoorbeeld: "demping 1 GHz/100 m 13,49 dB"  Hoe lager het getal, hoe lager de demping van de coaxkabel.

Goede afscherming van een coaxkabel
De mantel van een coaxkabel zorgt voor een goede afscherming. Dit is essentieel voor de doorgang van het signaal in de coaxkabel. De coaxkabels van hoge kwaltieit hebben tegenwoordig minimaal een drievoudige afscherming en kunnen hierdoor direct naast een stoorzender gelegd worden zonder dat er storingen op het signaal ontstaan.

Keurmerken voor coaxkabels
Je kunt goede coaxkabels herkennen aan het keurmerk op de kabel en de certificaten zodat je kunt zien aan welke eisen de coaxkabel voldoet. Deze coaxkabels zijn dan getest op veel verschillende vlakken en voldoen aan hoge eisen wat betreft het doorgeven van het signaal. Op de hoge kwaliteit coaxkabels vind je ook een opdruk van het merk en/of type coaxkabel. 

Daarnaast vindt je in onze webshop alle toebehoren zoals soldeerloze en soldeerbare connectoren, verloop connectoren, coax adapters, krimp-en snijtangen voor coax, coax-tangen, coax terminators, coaxiale bliksembeveiligers en aardingssets.

Een opsomming van de coaxkabels die je bij Truckerswereld in de webshop kunt vinden

  • Aircell-5, Aircell-5 HeaTex, Aircell-7, Aircell-7 HeaTex, Aircom Premium FRNC, Ecoflex-5, Ecoflex-5 FRNC, Ecoflex-7, Ecoflex-7 FRNC, Ecoflex-10, Ecoflex-10 FRNC, Ecoflex-10 Plus HeaTex, Ecoflex-15, Ecoflex-15 FRNC, Ecoflex-15 Plus, Ecoflex-15 Pro HeaTex, Ecoflex Multicore, Seatex-5, Seatex-7, Seatex-10, Seatex-15, RG-58, RG-213, RG-316, RG-179, RG-142

SSB Electronic ontwikkelt al meer dan 30 jaar stekkers en adapters voor het aansluiten en verbinden van coaxkabels. SSB hecht bijzonder veel belang aan de altijd optimale HF-eigenschappen, een praktische oplossing en een constant hoge productiekwaliteit van onze producten.
Alle connectoren van SSB gebruiken alleen polytetrafluoretheen (PTFE of "Teflon") als diëlektricum om ervoor te zorgen dat de connector optimaal wordt aangepast tijdens het solderen. De contactelementen zijn uiteraard verguld om een optimale langdurige bescherming tegen corrosie te garanderen.
Tevens worden er diamagnetische materialen en legeringen gericht gebruikt om veranderingen in de aanpassing, ongewenste resonanties en intermodulaties te minimaliseren.
 

Truckerswereld gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Truckerswereld voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer
Akkoord