Marifoon

Marifoon kopen?

Bent u van plan een marifoon te installeren op uw nieuwe boot? Of is uw marifoon aan vervanging toe? Bij Truckerswereld.nl vindt u veel verschillende modellen marifoons. Een marifoon is geschikt voor gebruik in de maritieme communicatie en zowel het zenden als ontvangen gaat in de VHF-band. Dit betekent dat de frequenties zich bevinden tussen de 30 en 300 MHz.  Op Truckerswereld.nl vindt u veel verschillende marifoons, een marifoon kunt u kopen met ieder soort budget.

 

Doel van een marifoon

Een marifoon zorgt voor de nodige veiligheid aan boord van een schip. Vooral wanneer er gevaren wordt op de doorgaande vaarwegen, hier kruisen namelijk de pleziervaarten en de beroepsvaarten elkaar. Door gebruik van de marifoon kan er goed gecommuniceerd worden. Daarnaast is het een handig hulpmiddel voor communicatie met zowel de brugwachter, sluismeester als de havenmeester. Bij Truckerswereld.nl kunt u verschillende soorten marifoon kopen.

Certificaten

Om een marifoon te mogen bedienen heeft u een basiscertificaat nodig voor het mogen gebruiken van de marifoon in de binnenvaartmodus. Wilt u ook op zee uitzenden? Dan heeft u naast het basiscertificaat ook het Marcom-B  bedieningscertificaat nodig. Hierdoor mag u naast een binnenvaart- en een zeevaartmarifoon ook gebruik maken van EPIRB, SART en Inmarsat-apparatuur.

Let op: Zowel het gebruik maken van een marifoon zonder certificaat als het niet aanwezig zijn van een marifoon kan een boete opleveren van rond de €250,-.

Himunication
Jiuzhou Himunication (www.himunication.com) is focused on the professional marine radio R&D and manufacturer and also offer the excellent ODM service for worldwide marine electronics manufacturer. Himunication R&D team has over 12 years R&D experience on marine radio experience. Jiuzhou Group (www.jiuzhou.com.cn) was established in 1958 .It is one of the 520 key enterprises , one of top 100 electronic information enterprises and Top 10 communication manufacture enterprises in China. Jiuzhou head-office covers an area of 1.35 millions square meters in Sichuan province with around 17,000 employees and total assets of 2.2 billion USD on 2011. With more than 60 subsidiaries and 10 key subsidiaries-Himunication is one of them and focused on the marine radio R&D and manufacture.