Gratis verzending NL vanaf € 450,00
Levering door heel Europa
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Aguri Dashcam's

Belangrijke informatie: 
Het gebruik van een dashboardcamera is niet in alle landen toegestaan. In Oostenrijk, Luxemburg en Portugal is het verboden en kunt u daar een hoge bekeuring voor ontvangen. In Nederland moet rekening gehouden worden met de wet op privacy. Dit houdt in dat u uw video opnames niet in het openbaar (social media, website etc.) mag vertonen als er personen of kentekenplaten herkenbaar in beeld komen.

Enkele tips voor het installeren van een dashcam

 • Zorg dat u uw voorruit goed schoon houdt zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Een vieze voorruit zorgt voor mindere beeldkwaltieit van de dashcam.
 • Bevestig de dashboardcamera op een goed manier zodat u het beste beeld krijgt. Dit doet u door de dashcam aan de voorruit in het midden achter de achteruitkijkspiegel te bevestigen.  Zo wordt uw zicht niet belemmert en hebt u het beste constante beeldkwaliteit van de dashcam.
 • Bevestig de camera zo dat er niet te veel lucht in beeld is. De beste verhouding is 2/3 van de weg en 1/3 van de lucht.
 • Controleer de instelling van de camera of deze zichzelf uitschakelt nadat u de motor uitschakelt. De meeste dashboard camera's doen dit automatisch maar als dit niet het geval is zal de camera, als hij in de autolader zit, de accu kunnen leegtrekken.
 • Formateer de geheugenkaar 1 x per maand bij veelvuldig gebruik. Dit is beter voor de betrouwbaarheid van het opslagen van de opgenomen beelden. 
 • U kunt met het programma "VCL speler" (is gratis te downloaden) de beelden frame by frame bekijken.
 • Filmpjes met een duur van 4 tot 6 minuten zijn het meest ideale. Niet te kort en niet te lang. Dit is ook handig als u beelden terug wilt zoeken.
 • Haal de dashcam uit de auto als het zeer warm of zeer koud wordt overdag en/of 's nachts. In de auto wordt het vaak 2x zo warm als buiten als de zon erop staat. Ook is het beter tegen diefstal.
 • Controleer voordat u gaat rijden met de dashcam of hij in de juiste instellingen staat. Zoals de datum, de resolutie, GPS etc. 
 • Test de gevoeligheid van de G-sensor in de dashcam. Soms staat hij te gevoellig en ervaart hij enorme G-krachten bij het overgaan van een drempel of dergelijke. De G-sensor schakelt automatisch in bij een aanrijding (zeer grote G-krachten en registreert dit gelijk. En slaat dit op in een aparte map die niet overschrijfbaar is.
 • Wilt u ook een ander apparaat laden in de auto terwijl u de dashcam gebruikt? Koop dan een duo autolader voor in de sigarettenaansteker.
Truckerswereld gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Truckerswereld voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer
Akkoord