Gratis verzending NL vanaf € 450,00
Levering door heel Europa
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Target Blu Eye waarschuwing voor hulpdienst voertuigen

Wie herkend zichzelf nou niet in de situatie dat je in gedachten voor een stoplicht staat te luisteren naar een lekker muzieknummer of het nieuws op de radio? Je rijdt op een rijstrook om de goede afslag te nemen, je rijdt op de spitsstrook of jou favoriete muzieknummer wordt afgespeeld en je autoradio staat wat harder dan normaal en je gaat helemaal op in de muziek, dan plotseling, vanuit het niets, nadert achter je een ambulance of politie auto met hoge snelheid, loeiende sirenes en zwaailichten...je schrikt je een hoedje en de kans is aanwezig dat je ongecontroleerd en in lichtelijke paniek probeert ruimte te maken op de rijbaan zodat het hulpdienstvoertuig jou kan passeren. Het zou een stuk relaxter en veiliger zijn als je van te voren al gewaarschuwd wordt voor naderende hulpdiensten zodat je daar direct op kunt reageren. Daar is de Target Blu Eye ideaal voor, hij waarschuwt al ver van te voren dat er een hulpdienst nadert.

Waarom de Target Blu Eye 2?

Deze nieuwe Target Blu Eye 2 is het Next Generation systeem die detecteert onopvallende- en opvallende hulpdiensten nog beter. Fabrikant Track-Technologies introduceert de nieuwe Blu Eye 2 voor automobilisten en net als bij de Target Blu Eye 1 waarschuwt de Blu Eye 2 nog beter voor naderende hulpdiensten die wel of niet zwaailichten en/of sirenes hebben ingeschakeld. 

Door juist die signalen te gebruiken die het C2000 communicatiesysteem van de overheid uitzendt, traceert Target Blu Eye alle, zowel opvallende als onopvallende, ambulances, politievoertuigen en brandweerwagens die zich in jou nabijheid bevinden. Hierdoor kun jij als bestuurder daarop goed en snel anticiperen. De Target Blu Eye ziet opvallende én onopvallende hulpdiensten al voor ze jou hebben gezien en waarschuwt je dan met visuele en akoestische signalen. Deze uiterst handige Nederlandse uitvinding verhoogt niet alleen de verkeersveiligheid maar zorgt ook voor extra alertheid in het verkeer zodat je snel kunt reageren als je bijvoorbeeld te hard rijdt. Doordat de Target Blu Eye jou tijdig waarschuwd heb je een extra paar ogen rondom je heen...en het mooiste van alles is dat het volkomen legaal is!  

Wat is er anders aan de Blu Eye 2?

Na de introductie van de eerste Blu Eye zo'n 10 jaar geleden heeft deze zich overtuigend bewezen aan duizenden automobilisten.  Na tien jaar is er besloten om iet wat al goed was nog beter te maken en dat resulteerde in de Target Blu Eye 2. De Blu Eye 2 pikt naast de 200 lage TETRA/C2000 kanalen ook nog eens 600 hoge TETRA/C2000 kanalen op die recentelijk in gebruik zijn genomen in de Europese Unie. .

Kiezen uit verschillende mogelijkheden met de Blu Eye 2

Bij de Target Blu Eye 2 is het mogelijk om te kiezen uit twee verschillende displays. Track-technologies heeft een led-display ontwikkeld voor de binnenspiegel en een 2,4 inch lcd-scherm voor in of op het dashboard. Daarnaast is er ook nog een ledbox verkrijgbaar voor ledprintplaat van de binnenspiegel uitvoering zodat je deze op een andere plek in je auto kunt monteren.

Waarschuwing tot drie hulpdiensten tegelijk

De displays kunnen tot drie waarschuwingen tegelijk weergeven van hulpdiensten in jou omgeving. Dit is uiterst handig wanneer je bijvoorbeeld denkt dat die ambulance die net invoegend heeft of jou voorbij raasde de oorzaak van de alarmering was terwijl even verderop een politieauto staat of rijdt. Dit alles omdat een gewaarschuwde automobilist nu eenmaal voor drie telt!  

Target Blu Eye met Tetra-technologie
Een Target Blu Eye systeem wordt geleverd met een hoofdunit, een controledisplay en een externe antenne. Het werkt op het Airwave netwerk (TETRA). Als er één of meerdere hulpdiensten zich in jou omgeving bevinden zoals een politiewagen, een ambulance of een brandweerwagen dan wordt je vooraf gewaarschuwd met een akoestische en visiuele waarschuwing. De signaal-sterkte meter bevindt zicht op het bedieningsdisplay en daarop kun je direct zien of er een hulpdienst in jou richting komt of van jou af rijdt.

Akoestische waarschuwingen van de Blu Eye 
De communicatie die door hulpdiensten wordt gebruikt bestaat uit twee verschillende communicatiesignalen. De Target Blu Eye herkend ze allebeide en zal dan ook twee verschillende akoestische signalen laten horen. Alle signalen die de Target Blu Eye geeft duiden op de aanwezigheid van een hulpdienst bij u in de omgeving.

Target Blu Eye - Visuele waarschuwingen
Naast de akoestische waarschuwingen geeft de Target Blu Eye ook visuele waarschuwingen die u kunt zien op de signaal-sterktemeter op het display. Als er in uw omgeving een hulpverleningsvoertuig nadert, ongeacht uit welke richting deze komt, dan geeft de signaal-sterktemeter op het display een geschatte afstand tussen u en het hulpverleningsvoertuig.

Target Blu Eye - Gevoeligheidsmodus
Op het display van de Target Blu Eye kunnen verschillende gevoeligheidsmodi worden geselecteerd.

  • Snelwegmodus: in deze modus staat de Target Blu Eye in de hoogste gevoeligheid waardoor het systeem hulpdiensten op grote afstand al kan herkennen.
  • Stadsmodus: in deze modus staat de Target Blu Eye op een lagere gevoeligheid. Deze modus wordt aanbevolen voor gebruik in steden en grote dorpen.

Het detectiebereik van de Target Blu Eye varieert van enkele honderden meters tot ongeveer een kilometer. Houdt rekening mee dat het bereik afhankelijk is van de omgeving en de geselecteerde gevoeligheidsmodus.   

Truckerswereld gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Truckerswereld voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer
Akkoord