Gratis verzending NL vanaf € 450,00
Levering door heel Europa
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Axion veiligheidsoplossingen

Verbeterde Veiligheid met Axion's Expert oplossingen voor Dodehoeken

Grote voertuigen, zoals vrachtwagencombinaties, landbouwvoertuigen, bussen, touringcars en bedrijfswagens, delen een gemeenschappelijke probleem- de beruchte dode hoeken. Axion, als toonaangevende expert op het gebied van voertuigveiligheid, biedt innovatieve oplossingen om dit probleem aan te pakken.

Veiligheid en dode hoeken zijn al lange tijd onderwerp van zorg, en verschillende bedrijven en instanties werken voortdurend aan verbeterde technologieën om het zicht van bestuurders van grote voertuigen te vergroten. Of het nu gaat om stadscentra, industrieterreinen, eigen terreinen of dorpen, bestuurders moeten dagelijks manoeuvreren tijdens activiteiten zoals laden, lossen, vuilnis ophalen en personen vervoeren. Het risico op het over het hoofd zien van voetgangers, fietsers, automobilisten of obstakels is aanzienlijk.

Axion heeft meerdere oplossingen ontwikkeld om dit gevaar te verminderen en chauffeurs een beter overzicht te bieden van de dode hoeken aan de voor- en achterzijde, evenals aan de zijkanten van hun voertuig. Dit draagt bij aan de algehele veiligheid van de weggebruikers en de voertuigen zelf.

Sinds 1 juli 2024 is een nieuwe Europese wetgeving van kracht, waarin wordt bepaald dat alle nieuwe vrachtwagens moeten zijn uitgerust met de voorgeschreven dodehoekcamera's en dodehoek-assistentietechnologie. Axion is volledig op de hoogte van deze vereisten en biedt geavanceerde oplossingen hiervoor.

Ook voor industriële voertuigen, zoals heftrucks en verreikers, biedt Axion oplossingen om de veiligheid te vergroten. Denk hierbij aan lepelcamera's voor de vorken van een heftruck en andere innovatieve zichtoplossingen. Kies voor de expertise, autoriteit en betrouwbaarheid van Axion om de veiligheid van uw voertuigen te verbeteren en te voldoen aan de laatste wetgeving

Plotselinge obstakels of personen en beperkte ruimte tijdens manoeuvreren zijn de natuurlijke vijanden van elke bestuurder in het verkeer. Met de AXION AVS-360° oplossingen pakken we dit probleem aan om een grotere duidelijkheid te bieden!

 • In één oogopslag 360° graden zicht in op de omgeving van het voertuig
 • Eenvoudig te installeren
 • Individuele kalibratie voor uw voertuig \
 • Eenvoudig te gebruiken en te begrijpen
 • Ondersteund de bestuurder en bespaart kosten

Ritten met transportvoertuigen in stadsverkeer gaan gepaard met verhoogde risico's op ongevallen door beperkt zicht bij draaibewegingen. Geparkeerde auto's, smalle straten en voetgangers vormen hindernissen. Deze gevaarlijke situaties kunnen niet volledig worden voorkomen door het gebruik van conventionele camerasystemen en voertuigspiegels; dode hoeken blijven bestaan. Dit geldt bijvoorbeeld in grote mate voor vuilniswagens en reinigingsvoertuigen.

Daarom hebben we de AVS-360° ontwikkeld, een uitgebreid beveiligingsconcept dat de dagelijkse risicofactoren drastisch vermindert. Het innovatieve systeem biedt de bestuurder een volledig overzicht van het voertuig vanuit vogelperspectief. Door het gebruik van vier groothoekcamera's, die het voertuig van bovenaf tonen met behulp van speciale beeldverwerkingstechnologie, worden dode hoeken voorkomen. De bestuurder heeft het perfecte overzicht in elke situatie.

Voorkom ongevallen door slecht zicht

Met name in stedelijke gebieden is het een veelvoorkomend scenario voor ongevallen: een vrachtwagen maakt een rechterbocht en botst op een onbeschermde weggebruiker die rechtdoor wilde rijden. Meestal zijn de slachtoffers fietsers, maar soms ook voetgangers, inline-skaters, enzovoort. Vaak worden de slachtoffers van het ongeval overreden door de vrachtwagen, wat begrijpelijkerwijs leidt tot ernstige, vaak fatale verwondingen.

"In bochtongevallen tussen vrachtwagens en fietsers/voetgangers kwamen volgens het ongevallenonderzoek van de verzekeraars (UDV) op basis van cijfers over 2012 maar liefst 71 mensen om het leven, terwijl 723 ernstig gewond raakten."

Het zicht vanuit de bestuurderscabine van een vrachtwagen is zeer beperkt. Fietsers, voetgangers, en vooral kinderen worden gemakkelijk over het hoofd gezien door de bestuurder, met verstrekkende gevolgen voor het leven en de gezondheid.

Bij Axion begrijpen ze de ernst van deze situatie en bieden ze oplossingen die levens beschermen. Ontdek hoe deze geavanceerde systemen de zichtbaarheid vergroten en de risico's op draaiongevallen aanzienlijk verminderen. Kies voor veiligheid, kies voor Axion

De General Safety regulations 

Een groot aantal van onderstaande veiligheidssystemen zijn per 1 juli 2024 verplicht en een aantal worden pas verplicht in 2026 en 2029. 

 1. Noodstop-signaal; knipperende remlichten, knipperede gevarenlichten (knipperlichten) zodat je de andere weggebruikers die achter je rijden aangeeft dat je plotseling krachtig remt of behoorlijk langzamer gaat rijden.
 2. Bandenspanning controlesysteem: Dit systeem controleert voortdurend de bandenspanning en waarschuwt de bestuurder wanneer er te weinig lucht in één of meerdere banden zit.
 3. Dodehoek systeem: Dit systeem waarschuwt en geeft informatie aan de bestuurder of er al dan niet een voertuig, voetganger, fietser of object zich naast het voertuig bevindt. Dit systeem werkt ook op lage snelheid.
 4. Achteruitrij systeem: Met camera's en sensoren kan de bestuurder zien wat er zich achter het voertuig bevindt wanneer je achteruitrijdt.
 5. Wegrij systeem: Dit systeem waarschuwt wanneer er zich voetgangers, fietsers, voertuigen of andere objecten in de dodehoeken van het voertuig bevindt.
 6. Alcoholslot: Met de installatie van een alcoholslot kan worden voorkomen dat de bestuurder die over het promilagelimiet zit, kan wegrijden met het voertuig. 
 7. Driver alert: Wanneer de bestuurder van het voertug onoplettend is of slaperigheid vertoont waarschuwt het systeem de bestuurder herhaaldelijk.
 8. Slimme snelheidsassistent: Bij het overschrijden van de maximum snelheid wordt de bestuurder gewaarschuwt. 
 9. Gegevensrecorder (blackbox): Deze legt beelden en gegevens vast die van belang zijn bij een gebeutenis of ongeval. 

In onze webwinkel vindt je veel van deze veiligheidssystemen waaronder;

 • 360graden camera's
 • Achteruitrijcamera- en  videosystemen
 • Draadloze camera systemen
 • Interfaces- en verbindingen met ISOBUS terminals van de fabrikant
 • Adapters en adapterkabels tbv dodehoek- en achteruitrijcamera's
 • Dodehoek bewakingssystemen en zij-camera's
 • Binnenspiegel achteruitrijcamera's
 • Stemcamera- en monitorsystemen (VKMS)
 • Waarschuwingssystemen bij het achteruitrijden
 • Digitale videorecorders voor mobiele opnames
 • Professionele radio oplossingen
 • GPS-trackingsystemen
 • Green:ID voertuig LED-interieur en laadruimte verlichting

Ook is het mogelijk om een adapterkabel te laten maken waaraan u specifieke aansluitingen nodig bent. Stuur ons gerust een e-mail met u vragen of wensen en wij zullen het voor u uitzoeken, en indien mogelijk, uitvoeren.

Truckerswereld gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Truckerswereld voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer
Akkoord