Gratis verzending NL vanaf € 450,00
Levering door heel Europa
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Axion achteruitrijcamera's

Algemene veiligheidsregulering voor nieuwe trucks

In juli 2024 wordt een belangrijke mijlpaal bereikt op het gebied van vrachtwagen veiligheidsvoorschriften: alle nieuwe vrachtwagens die in de EU worden verkocht, moeten voldoen aan de General Safety Regulation (GSR). Deze wetgeving schrijft een reeks verplichte en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen voor en verhoogt daarmee de norm voor veiligheid in de transportsector. De belangrijkste aspecten van deze nieuwe EU-regelgeving zullen van invloed zijn bij alle transportbedrijven binnen de Europese unie.

De Algemene Veiligheidsregulering is in 2019 al eens bijgewerkt om de vooruitgang op het gebied van veiligheidssystemen te integreren, met als doel het risico op ongevallen veroorzaakt door menselijke fouten te verminderen. Vanaf juli 2024 moeten nieuwe vrachtwagens zijn uitgerust met een reeks actieve veiligheidssystemen met chauffeursondersteuning. Deze functies zijn ontworpen om de bewustwording en alertheid van de bestuurder te verbeteren en op deze manier bijdrage aan de veiligheid.

Hoewel sommige van deze actieve veiligheidsvoorzieningen al in enige vorm aanwezig zijn in vrachtwagens, zorgt deze nieuwe regelgeving ervoor dat ze verplicht in de standaard uitrusting van een nieuwe vrachtwagen zitten. Hierbij ligt de nadruk op het voorkomen van ongevallen en het minimaliseren van menselijke fouten. 

Vision Zero doelstelling

De doelstellingen van de General Safety Regulation sluiten aan bij de inzet van de EU voor 'Vision Zero,' een langetermijndoel om rond 2050 nul doden en nul ernstig gewonden op de Europese wegen te bereiken. 

Met Axion krijg je meer overzicht

Met het merk Axion bieden wij een oplossing voor zichtproblemen bij het nemen van een bocht, bij het nemen van een afslag op een rotonde en bij het achterwaards manoevreren van voertuigen. 

Het Axion assortiment bestaat o.a. uit;

 • Aanpassingen voor originele MAN-radio's: Plug & Play-aanpassingen aan MAN MMT-systemen voor het aansluiten van AXION-camera's
 • Aanpassingen voor originele Volvo-radio's: Plug & Play-aanpassingen aan Volvo-systemen voor het aansluiten van AXION-camera's
 • Aanpassingen voor originele SCANIA-radio's: Plug & Play-aanpassingen aan SCANIA Premium-systemen voor het aansluiten van AXION-camera's
 • Aanpassingen voor Fiat Ducato: Oplossingen voor het achteraf inbouwen van achteruitkijkcamera's en monitoren
 • MAN TGE en VW Crafter: Oplossingen voor het achteraf inbouwen van achteruitkijkcamera's en monitoren
 • Mercedes Citan: Oplossingen voor het achteraf inbouwen van achteruitkijkcamera's en monitoren
 • 1-DIN 12Volt design autoradio's: Een designconcept met de heldere bediening, optimale pasvorm in voertuigen met 1DIN slot 12Volt. Een eenvoudige, overzichtelijke bediening met grote knoppen voorzien van handsfree telefoneren functie, een USB-poort en een hoog uitgangsvermogen
 • 1-DIN 24Volt design autoradio's: Een designconcept met de heldere bediening die past in voertuigen met een 1DIN-slot. Eenvoudige en overzichtelijke bediening met grote knoppen, tevens voorzien van functies zoals handsfree telefoneren, een USB-poort en een hoog uitgangsvermogen.
 • 1-DIN inbouw design radio met navigatiesysteem: De MCR 1031 NAV combineert vakkundig hoogwaardige en moderne radiotechnologie, helder design en ultramoderne navigatie in een 1DIN-radio. Dankzij het duidelijke bedieningsconcept en het professionele ontwerp wordt hij gebruikt in auto's, bedrijfsvoertuigen maar ook in klassieke auto's.
 • DAB210 VW: Een DAB+ ontvangstsysteem dat achteraf ingebouwd kan worden
 • Adaperkabels: passend op de originele fabrikant aansluitingen

Calearo auto-antennes made in Italie sinds 1957

Calearo assortiment bestaat uit autoradio's, antennes, antenne-adapterkabels en tv- en cameramonitoren, GSM-antennes, TETRA-UHF/VHF antennes, camper- en caravanantennes, DVB-1 (combi)digitenne en basis M2M (combi)antennes die voor veel toepassingen geschikt zijn.

Truckerswereld gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Truckerswereld voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer
Akkoord