Mobilofoons

Mobilofoon in verschillende soorten

Een mobilofoon is een radio-installatie die gebruikt wordt in voertuigen voor het communiceren met het basisstation en tussen de verschillende voertuigen. Deze mobilofoons worden vooral gebruikt door de overheid: Politie, brandweer, ambulance, taxi bedrijven en marechaussee. Daarnaast maken ook openbaarvervoerbedrijven en transportbedrijven gebruik van mobilofoons.

 

UHF of VHF Mobilofoon

Bij mobilofoons wordt vaak UHF of VHF aangegeven, dit staat voor de frequenties waarop de mobilofoon actief is. Wanneer er VHF (very high frequency) staat betekent dit dat de berichten over frequenties gaan van 30 tot 300 MHz en een golflengte hebben van 1 tot 10 meter. Bij UHF (ultra high frequency) gaat dit over een frequentie van 300 tot 3000MHz met een golflengte van 100 tot 1000 millimeter.

 

Merkinfo Intek mobilofoon

Intek is een bekend en gerenommeerd bedrijf in de branche van draadloze communicatie. De missie van Intek spreekt voor zich en is altijd hetzelfde gebleven: ‘’Het ontwerp, de  ontwikkeling en de productie van geavanceerde en competitieve twee-weg radio’s en RF-communicatieapparatuur voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.’’ Elke dag is er een team van minimaal 50 mensen bezig met het creëren en optimaliseren van nieuwe Intek producten om zo vooruitstrevend te blijven.

 

Bestel uw mobilofoon vandaag nog bij Truckerswereld.nl