Gratis verzending NL vanaf € 450,00
Levering door heel Europa
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Vliegtuigspotter scanners en toebehoren

Vliegtuigspotter scanners en toebehoren

Een vliegtuigspotter is een liefhebber van het volgen, registreren en/of fotograferen van vliegtuigen wordt in de volksmond een vliegtuigspotter genoemd. Binnen de wereld van vliegtuigspotten bestaan diverse variaties op het spotten van vliegtuigen. De ene spotter houdt van het fotograferen van civiele en/of militaire toestellen en andere bijzondere vliegtuigen terwijl de andere spotter het liefst registreert welke vliegtuigen er landen/opstijgen of overvliegen. Ook zijn er spotters die graag luisteren naar de communicatie tussen vliegtuigen en verkeerstorens. 

Op de meeste luchthavens zijn speciale spotters plaatsen aangelegd voor deze hobby. Zo kun je op luchthaven Schiphol vanaf het panorama terras vliegtuigen spotten. Ook zijn er spottersplaatsen naast en dichtbij landings- en opstijgbanen waar vandaan mag worden gespot. Ook op luchthaven Eelde zijn er diverse spotters plaatsen te vinden. Voor alle spotterplaatsen rondom verschillende luchthavens verwijzen wij u graag naar een vliegtuigenspotter website, een spottersvereniging of een vliegtuigspottersforum, hier vindt u allerlei informatie rondom het spotten van vliegtuigen zoals spotter plaatsen met adressen, frequenties, ervaringen, verwachtingen, nieuwtjes etc. Binnen de spotter wereld is het gebruikelijk dat spotters elkaar op de hoogte over wat ze hebben gehoord, gezien of gelezen in diverse mediakanalen of via internetsites en magazines. 

Voor het vliegtuigspotten bestaan 2 soorten scanners

  • Een draagbare scanner voor onderweg op bijv. spottersplaatsen
  • Een basisscanner voor thuis

Airband draagbare mobiele scanner

Airband basisscanner

Frequenties voor het vliegtuigspotten

De luchtvaartfrequenties liggen tussen de 0 en 400Mhz, onder deze frequenties vallen zowel de burger luchtvaart als de militaire luchtvaart banden. Houdt er wel rekening mee als je de militaire luchtvaart band wilt beluisteren dat de scanner over een AM-functie moet beschikken.

Let op! Hoe hoger de frequentie die kan worden opvangen, hoe meer je kunt beluisteren en hoe duurder de scanner is. 

Alpha Tagging functie

Met een scanner die over de functie Alpha Tagging beschikt hoeft u de frequenties niet allemaal te onthouden. Door de functie Alpha Tagging kunt u namen bij de kanalen opslaan.  

Truckerswereld gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Truckerswereld voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer
Akkoord