Gratis verzending NL vanaf € 450,00
Levering door heel Europa
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

27 Mhz Transceivers

27Mhz transceivers zijn tot op heden nog steeds geliefd, maar waarom?

In de wereld van grondverzet en de agratische sector is communicatie van cruciaal belang. Het hebben van een betrouwbaar communicatiemiddel kan het verschil maken tussen soepel verlopende werkzaamheden en onnodige vertragingen. Een populaire keuze onder professionals in deze sectoren is de 27MHz transceiver. Ondanks dat er tegenwoordig geavanceerde communicatietechnologieën beschikbaar zijn, blijft de 27MHz transceiver populair om verschillende redenen. 

Wat is een 27MHz transceiver

Een 27MHz transceiver is een draadloos communicatieapparaat dat werkt op de frequentie van 27 megahertz (MHz). Het wordt vaak gebruikt voor korte afstandcommunicatie, waarbij directe verbindingen nodig zijn tussen verschillende teams of voertuigen. Deze apparaten worden vaak gevonden in voertuigen zoals graafmachines, tractoren, vrachtwagens en andere machines die veelvuldig worden gebruikt in de grondverzet- en agrarische sector. 

Waarom zou je een 27MHz transceiver gebruiken?

  1. Betrouwbaarheid: Een van de belangrijkste redenen waarvan professionals in grondverzet en de agrarische sector kiezen voor een 27MHz transceiver is de betrouwbaarheid ervan. Deze apparaten hebben bewezen bestand te zijn tegen ruwe omgevingen zoals stof, water en trillingen. Ze kunnen zonder problemen functioneren in de meest veeleisende omstandigheden. 
  2. Eenvoudige bediening: Een ander voordeel van 27MHz transceivers is dat ze eenvoudig te bedienen zijn. Ze hebben meestal een eenvoudige interface en intuïtieve knoppen waardoor zelfs mensen zonder technische achtergrond ze gemakkelijk kunnen gebruiken. Dit maakt het ideaal voor professionals die zicht willen concentreren op hun werk in plaats van ingewikkelde communicatiesystemen. 
  3. Directe verbinding: Met een 27MHz transceiver kun je direct communiceren met andere gebruikers binnen het bereik van het apparaat, zonder tussenkomst van externe netwerken of infrastructuur. Dit betekent dat je onmiddelijk kunt reageren op situaties en snel beslissingen kunt nemen, wat essentieel is in dynamische werkomgevingen zoals grondverzet en landbouw. 
  4. Kostenbesparend: In vergelijking met geavanceerde communicatietechnologieën zijn 27MHz transceivers vaak kosteneffectiever. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor kleinere bedrijven of individuen die niet willen investeren in dure systemen. 

Wat kun je allemaal doen met een 27MHz transceiver?

  1. Coördinatie van werkzaamheden: Door middel van de 27MC transceiver kunnen teams gemakkelijk met elkaar communiceren tijdens grondverzet of landbouwwerkzaamheden, waarbij ze instructies kunnen doorgeven, vragen kunnen stellen en updates kunnen delen over de voortgang van het werk.
  2. Noodcommunicatie: In noodsituaties kan een 27MHz transceiver van onschatbare waarde zijn. Bijvoorbeeld als er een ongeval plaatsvindt op de werf, kunnen medewerkers snel en direct met elkaar communiceren om hulp te bieden of verdere schade te voorkomen. 
  3. Veiligheid: Het gebruik van een 27MHz transceiver kan ook bijdragen aan de veiligheid op de werkplek. Door middel van snelle communicatie kunnen teams waarschuwen voor potentieel gevaarlijke situaties zoals vallende objectenzodat andere teamleden zich tijdig kunnen terugtrekken. 
  4. Efficiëntie: Een goede communicatie is essentieel voor het verbeteren avn de algehele efficiëntie op de werkplek. Met een 27MHz transceiver kunnen teams snel en eenvoudig informatie uitwisselen, waardoor vertragingen worden geminimaliseerd en processen vlotter verlopen. 

Conclusie

Hoewel er tegenwoordig geavanceerdere communicatietechnologieën beschikbaar zijn, blijft de 27MHz transceiver populair in de grondverzet, transport en agrarische sector vanwege zijn betrouwbaarheid, eenvoudige bediening en directe verbindingen met veiligheid verbeteren en effectief samenwerken binnen hun teams. Als je actief bent in deze sectoren en op zoek bent naar een betrouwbare communicatiemiddel, overweeg dan zeker een 27MHz transceiver om aan je behoeften te voldoen. 

Een 27MC, ook wel CB radio, 27MHz of in de volksmond "bakkie" genoemd, staat voor 27 megacycles per second. Hiermee kunt u communiceren met andere 27Mhz gebruikers. Een 27MC heeft een golflengte van 11 meter hierdoor wordt de CB band ook wel 11 meter band genoemd. De letters CB staan voor Citizens' Band, dit is Engels voor burger radioband. In Nederland loopt de 27MHz band van 26.965Mhz tot 27.405Mhz.

  • Voor meer info over 27Mhz verwijzen wij u graag door naar de tekst onderaan onze categoriepagina Complete 27MC sets

Verschillende soorten 27MHz transceivers

Een 27MC is verkrijgbaar als basis transceiver voor thuis, als portable transceiver (27MHz portofoon) voor onderweg en als een mobiele 27MHz transceiver voor gebruik in een auto, vrachtwagen, tractor, shovel, landbouwvoertuig, kraan of ander voertuig. 

Je vindt in de webshop van Truckerswereld verschillende merken 27MHz transceivers zoals; President, Midland, TTi, Albrecht, Alan, Cobra, M-Tech, Moonraker, Stabo, Stryker, Uniden Bearcat, Danita, Intek, Galaxy, Jopix, K-PO, Lafayette, CRT, Ranger, Superstar etc.

Binnen deze merken zijn er ook nog een aantal modellen met bijzondere features zoals een transceiver met los front paneel, transceivers met een speaker aan de voorkant,  transceivers met instelbare achtergrondverlichtingskleuren en transceivers met een hoger vermogen of transceiver in Export-uitvoering*, deze zijn gemodificeerd.

*Een "export model" transceiver mag je in Nederland niet gebruiken maar wel in het bezit hebben. 

Handsfree een 27MHz bedienen

Voor het handsfree communiceren met een 27Mhz transceiver kunt u gebruik maken van een handsfree kit, handsfree microfoon of een beveiligingssetje.U vindt deze artikelen in de categorie; communicatie > onderdelen en accessoires > handsfree.

Onderdelen en accessoires voor 27MHz transceivers

In de online winkel van Truckerswereld vindt u naast het grote aanbod 27MC transceivers ook een groot aanbod accessoires en onderdelen voor 27MC transceivers. Zo kunt u bij Truckerswereld DIN-inbouwframes voor 27MHz transceivers kopen, losse microfoonbeugels, magneetvoet antennes, antennes met PL (Female of Male) aansluiting, antennes met M6, M5, M8 en 3/8 USA aansluiting, antennevoetjes, externe 27MHz luidsprekers en nog veel meer! Zie ook de volgende linkjes; Antenne Switchers, duplexers & triplexersDummyloadsAntenne beugelsAntenne onderdelenAntennesInbouw FramesLinearsLuidsprekersMagneet voetenMicrofoonkabelsMicrofoonsSpeaker MicrofoonsSWR-Watt MetersS-MetersTafel MicrofoonsVoedingenAnalyzersAntenne onderdelenCoax met PL259 pluggenCoax per meter 

Truckerswereld gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Truckerswereld voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer
Akkoord