Gratis verzending NL vanaf € 450,00
Levering door heel Europa
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Antenne analyzers en kabel analyzers

Antenne analyzers en kabel analyzers

In onze webwinkel vindt je een groot assortiment bestaande uit zeer betrouwbare high-end antenne analyzers en antenne- en kabelanalyzers, variërend van zakformaat tot groot formaat, met oplaadbare accu of op batterijen. 

Met een antenne analyzer kun je een antenne in stellen of problemen opsporen en oplossen. Als je regelmatig met antenne opstellingen bezig bent is het zeer handig om zelf een antenne analyzer of antenne- en kabelanalyzer te hebben. Ook na een hevige storm of onweersbui is het goed om je antenne opstelling te controleren zodat je zeker weet of alles nog goed staat afgesteld of dat je je installatie opnieuw moet afstellen.

Een antenne analyzer doet veel meer dan alleen SWR

Een antenne analyzer doet meer dan alleen SWR, hij vertelt u minimaal de resistieve en reactieve componenten. De betere analyzers hebben grafische functies, kunnen frequentiebereiken doorzoeken, smith-grafieken maken, 1/4 en 1/2 golfstubs meten, snelheidsfactor coaxen, interface met software die op een pc draait, zodat u deze kunt opslaan en bekijken enz. De RigExpert analyzers doen dat allemaal...en die zijn dan ook van onschatbare waarde als veel met antenne installaties bezig bent! Daarnaast kunnen veel antenne-analyzers een mooie grafiek tonen van SWR versus frequentie. 

Een antenne analyzer is onmisbaar bij;

  • Snelle controle van de antenne installatie
  • Een antenne afstellen
  • Antenne-SWR en impedantiemeting en vergelijken
  • Coaxiale lijnen aanleggen of de parameters meten van coaxiale lijnen
  • Kabels controleren en fouten opsporen
  • Capaciteit meten of inductie van reactieve belastingen
  • Gegevens van alle metingen naar je laptop sturen
  • De gegevens op je laptop kun je in grafieken bekijken en verder analyseren 

Wat is een antenne- en kabelanalyzer?

Antenne- en kabelanalysatoren zijn draagbare RF-testinstrumenten die worden gebruikt voor het onderweg testen van RF-kabels en antenneprestaties bij hun werkingsfrequentie en voor het snel lokaliseren van fouten in RF-kabel, connector en antenne. Deze snelle, nauwkeurige en kosteneffectieve apparatuur wordt door technici en locatie-ingenieurs gebruikt tijdens de installatie, het onderhoud en het oplossen van problemen met microgolfkabels en communicatiesystemen op mobiele locaties.

Het gebruik van een antenne- en kabelanalyzer
Met een kabel- en antenne-analyzer kun je retourverlies/VSWR, kabelverlies, afstand-tot-fout (DTF) metingen, reflectiemeting, antenne-isolatie, impedantie, etc. meten, waardoor ingenieurs systeemproblemen kunnen detecteren en kostbare tijd kunnen vermijden bij systeemstoringen.

 

 

 

Truckerswereld gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Truckerswereld voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer
Akkoord