Gratis verzending NL vanaf € 450,00
Levering door heel Europa
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Yaesu HF/VHF/UHF transceivers

Het merk Yaesu is bekend onder liefhebbers van de amateurradio en radioamateur hobby. Het merk Yaesu staat synoniem voor hamradio's van topkwaliteit. Van stationaire (basis) communicatieapparatuur met meerdere functies tot draagbare (portofoon) toestellen, is Yaesu al bijna een halve eeuw toonaangevend op de hamradiomarkt. Communiceren via radiogolven met mensen over de hele wereld is waar hamradio om draait en wat veel mensen verslaafd houdt.  

Sinds de succesvolle ontwikkeling van de zeer stabiele SSB-generator en gebalanceerde modulator in 1957, maakt Yaesu deel uit van de geschiedenis van HF SSB (Single Side Band). Vervolgens hebben ze onafhankelijk het ultrasmalle IF-kristalfilter ontwikkeld, een doorbraak die de weg vrijmaakte voor de commercialisering van SSB-communicatie. Deze doorbraken in fundamenteel onderzoek toonden niet alleen onze technologische bekwaamheid aan de wereld, maar speelden ook een belangrijke rol bij de verspreiding van het concept van SSB-communicatie in de HF-band, de huidige standaard, over de hele wereld. Het merk YAESU vertegenwoordigt al bijna een halve eeuw consequent het beste op het gebied van communicatie-apparatuur voor 's werelds beste DX'ers.

Als hobby geniet amateurradio nog steeds een grote populariteit. In tegenstelling tot veel pessimistische meningen, ontdekken jongere generaties amateurradio weer als een ideale hobby voor de praktische toepassing van technische interesse in verband met computers en radiotechnologie. Veel technische innovaties zoals digitale radio of SDR-technologie (Software Defined Radio) spelen een belangrijke rol, omdat deze technologieën de mogelijkheid bieden om de werelden van computer- en radiotechnologie te combineren. Voor een generatie die is opgegroeid met pc en gameconsoles is dat veel gemakkelijker dan voorheen. Moderne desktop- en mobiele radio's zijn perfect voor deze gevallen, ook de meeste draagbare transceivers hebben veel functies voor gebruik in de toekomst. Deze zeer diverse markt bedienen met radio's en alle toebehoren is de taak van WiMo. Meer weten over de fascinatie van radioamateurs? Dan is onze radioamateurgids voor nieuwkomers en herintreders iets voor jou! Dit en vele andere interessante weetjes vindt u hier op onze website over amateurradio.

Truckerswereld gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Truckerswereld voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer
Akkoord